ROMÂNIA
JUDETUL ARAD
CONSILIUL JUDETEAN


Avem un Buget echilibrat, bine întocmit
27.01.2016

 „Avem un Buget echilibrat, bine întocmit”
 
Consilierii județeni, au votat miercuri, 27 ianuarie, Bugetul Consiliului Județean Arad pe anul 2016. 
Adrian Țolea, președinte interimar al Consiliului Județean Arad se declară mulțumit atât de structura bugetului, cât și de termenul la care acesta a fost votat. „Mă bucur că în acest an am reușit să aprobăm Bugetul instituției mai repede, chiar la finele lunii ianuarie. A fost foarte important să avem această hotărâre cât mai repede, pentru că, după votul din Consiliul Județean, urmează ca fiecare primărie din județ să își voteze bugetul propriu, în următoarele zile și, astfel, activitatea administrativă se poate desfășura normal”, a afirmat Adrian Țolea. 
„În ceea ce privește Bugetul CJA, avem un total de 251.404.000 lei, ceea ce înseamnă aproximativ 55.867.000 euro. Din această sumă, am alocat circa 8,5 milioane de euro pentru investiții – 37.103.000 lei –, ceea ce înseamnă 15% din Buget. Dar, prin contractarea unor finanțări rambursabile pentru investiții în valoare de circa 8,8 milioane euro, adică 39.055.000 lei, practic valoarea investițiilor se dublează, ajungând astfel la peste 17 milioane de euro”, a mai afirmat președintele interimar al CJA. La investițiile directe ale Consiliului Județean se mai adaugă, însă, și sumele alocate de instituție unităților administrativ-teritoriale (cota de 20% și cota din TVA) pentru drumuri comunale, care se cifrează la 27.656.000 lei, adică 6,3 milioane de euro 
„Tot în cadrul bugetului au fost aprobate și sumele pentru instituțiile subordonate, deoarece este important să avem o funcționare cât mai bună a acestora, dar și unele investiții, acolo unde este necesar. Mă bucur că am înregistrat unanimitate la aproape toate punctele de pe ordinea de zi, ceea ce înseamnă că proiectele de hotărâre, inclusiv cel privind Bugetul, au fost bine întocmite și reprezintă soluții pentru rezolvarea intereselor județului Arad”, a completat Adrian Țolea.