Azi : 16.10.2018
   
L M M J V S D
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Nicolae Manolescu deschide cea de a- II – a ediție a Colocviului Național al Revistelor de Cultură
04.05.2015

 ARCA este una dintre puținele reviste din România care a fost selecționată, încă de la început, să apară sub egida Uniunii Scriitorilor din România .
În tot acest timp, revista s-a dovedit a fi una de top. ARCA s-a menținut calitativ an de an impunându-se ca una de prestigiu pe piața presei culturale din România. Prestigiu transferat și instituției care a avut încredere în valoarea și potențialul  colectivului redacțional.
Apariția unei reviste de cultură la Arad, nu ar fi fost posibilă fără existența unor scriitori valoroși, grupați în filiala Arad a Uniunii Scriitorilor din România. O comunitate care își respectă valorile, le asigură condițiile pentru exprimare. Revista ARCA este un astfel de spațiu de punere în valoare a potențialului literar al Aradului, de formare a tinerilor scriitori și a gustului pentru literatură al publicului. Întâlnirile pe care membrii redacției le au cu publicul, cu din școlile arădene, sunt excelente prilejuri de contact cu literatura vie, dar și de formare a viitorilor cititori.
Și datorită sprijinului acordat de Centrul Cultural Județean Arad,  scriitorii arădeni pot fi prezenți la multe întâlniri literare (festivaluri, simpozioane, competiții etc.) din țară și străinătate.
În perioada 7-9 mai a acestui an, va avea loc ediția a II-a a colocviului. Centrul Cultural Județean Arad este onorat să fie gazda unui eveniment literar de amploare internațională și așteaptă cu interes oaspeții care vor onora Aradul cu prezența lor. Colocviul va debuta vineri, 8 mai, cu o deschidere festivă urmată de o amplă dezbatere pe o temă acuală, interesantă și incitantă: Afinități literare, alianțe legitime, coterii.
După masa aceleiași zile, oaspeții vor fi așteptați la Șiria, unde vor vizita muzeul “Ioan Slavici” și vor susține o seară de poezie, în lectura poeților prezenți la colocviu.
Sâmbătă, 9 mai, participanții vor vizita orașul Arad, apoi vor pleca spre localitățile lor de reședință, ducând cu ei impresiile plăcute ale unei frumoase experiențe literare.
Așadar, în data de 8 mai, scriitorii, profesorii, elevii dar și iubitorii de literatură din Arad și Șiria, sunt invitați la a doua ediție a Colocviului Național al Revistelor de Cultură.
Inapoi   Printare

Comunicate de presă din zilele anterioare

27.01.2016 |
Avem un Buget echilibrat, bine întocmit
Avem un Buget echilibrat, bine întocmit

citeste mai mult

08.07.2015 |
INFORMARE
În baza prevederilor articolului 44, alin.2 din Ordonanța Guvernului nr.43/ 1997 privind regimul drumurilor republicată, cu modificările și completările ulterioare, Consiliul Județean Arad, urmare mesajului transmis de Administrația Națională de Meteorologie, privind încadrarea județului Arad în codul roșu de avertizare meteorologică, se impune restricția de circulație instituită pentru autovehiculele de transport a căror masă totală maximă depășește 7,5 t, pe toate drumurile județene asfaltate din județul Arad, in intervalul orar 10 - 20.

citeste mai mult

04.05.2015 |
Nicolae Manolescu deschide cea de a- II – a ediție a Colocviului Național al Revistelor de Cultură
Revista de cultură ARCA, care apare de peste 25 de ani, este editată de Centrul Cultural Județean Arad cu sprijinul Consiliului Județean Arad

citeste mai mult